Roverscouts

Leeftijd: 18-21 jaar

Na de Explorers kom je terecht bij de Roverscouts, dit is de laatste speltak voor jeugdleden. Roverscouts worden nog gezien als jeugdleden, omdat je als roverscout de laatste hand legt aan je jeugdperiode bij Scouting. De speltak sluit dan ook aan bij de ontwikkeling en ervaringen die je bij de Explorers hebt doorgemaakt.

Wat er veranderd bij de Roverscouts is dat je nog meer verantwoordelijkheid draagt en als groep nu volledig op jezelf bent aangewezen. Omdat je geen leiding meer hebt en alleen nog maar een adviseur, wordt je getest of je die verantwoordelijkheid aan kan. Maar dat is niet het enige want als Roverscouts bepaal je ook zelf wat te doen op de zaterdagmiddag en dus wordt je ook hierin op de proef gesteld.

Van het plannen tot het kopen van benodigdheden, het wordt nu allemaal zelf gedaan. De activiteiten variëren van koken tot klussen. Van een zwembad maken tot een kabelbaan enzovoorts. Natuurlijk is het ‘bij elkaar’ zijn soms al voldoende voor een geslaagde zaterdag. Naast zelf leuke dingen te doen krijg je ook de kans om na een of twee jaar zelf leiding te geven aan een van de jongere speltakken. Deze nieuwe uitdaging is voor vele het begin van hun leidingloopbaan en de manier om actief te blijven bij Van Speijk als je geen jeugdlid meer bent.

Het Roverscouts team:

Top