Wat is Scouting?

Ruim 90.000 jongens en meisjes in ons land zijn lid van Scouting. Samen met zo’n 30.000 kaderleden vormen zij de grootste jeugd- en jongerenvereniging van Nederland. Wereldwijd zijn er 32 miljoen Scouts in meer dan 160 landen. Er zijn in Nederland 1.100 lokale Scoutinggroepen. Scouting Van Speijk is zo’n lokale groep, een groep alleen voor jongens in Dordrecht met ongeveer 70 leden. 

Scouting is meer dan alleen spelen. Scouting is samen loltrappen, samenwerken, grenzen verleggen, leren en ontwikkelen. Laat je uitdagen!

Jeroen van der Weijde, Voorzitter

Scouting staat voor uitdaging.
Ontdek Scouting bij ons door diverse activiteiten. Hierbij kun je denken aan het bouwen van een boomhut of het spelen van een spannend smokkelspel. Vind je het leuk om te kamperen of om te varen op een zelfgemaakt vlot? Zou je weleens een kabelbaan willen bouwen of een vuurtje stoken en daarmee je eigen brood bakken? Net als bij andere sporten hebben we verschillende leeftijdscategorieën.

Speltakken

Van jong tot oud, iedereen is bij ons welkom. Je kunt al bij ons terecht als je 5 jaar oud bent. Voor iedere leeftijdsgroep hebben we een aparte speltak. Al onze opkomsten zijn op zaterdag.

Van 7 tot 11 jaar ben je Welp. (10:00-12:00)

Van 11 tot 15 jaar ga je naar de Scouts. (12:30-15:30)

Van 15 tot 18 jaar word je Explorer. (14:00-17:00)

Van 18 tot 21 jaar ben je Roverscout. (20:00-22:00)

Leidingteams:

Elke zaterdag zijn onderstaande vrijwilligers bezig om de leukste en leerzaamste opkomsten te organiseren.

Het Welpenteam:

Het Scoutsteam:

Het Explorerteam:

Chris

De Roverscouts:

Rogier & Jesper

Stam:

Chris, Eveliene, Jesper

Het bestuur:

Stefan van Vliet, Gerard Ris, Bram van der Kamp, Leroy Meijer, Thijs Tiebosch, Tiemen Verhoeks

Top